Crédit photo : Billet Poudré
Photo : Billet Poudré

Over ons

Aangenaam, ik heet Laëtitia, ben geboren in Vendée en ben 32 jaar oud.

Lamazuna… een Frans merk met een Georgische naam!

In 2010 kreeg ik een geweldig idee: ik verving mijn dagelijkse wegwerp wattenschijfjes door herbruikbare reinigingsdoekjes in microvezel. Een goed idee dat ik uiteraard ook heb getest bij vriendinnen, met succes!

De volgende stap was een leuke naam bedenken. Ik wou iets met een ‘a’, iets in de trend van ‘hakuna matata’, iets vrolijks, … Uiteindelijk kwam mijn Georgische kamergenoot Nika met ‘Lamazuna’. ‘ Mooi jong meisje’ in het Georgisch, leuk toch?

Een “ecolonomisch” gamma

De eerste versie van www.lamazuna.com kwam online in december 2010. De herbruikbare reinigingsdoekjes zaten toen enkel in een katoenen wasnetje, het houten koffertje kwam pas later. Door de mond-tot- mond reclame en beauty bloggers kregen onze herbruikbare reinigingsdoekjes faam!

De menstruatie cup en Oriculi (vervangt de traditionele wattenstaafjes) deden vervolgens hun intrede. Dankzij hen en de herbruikbare reinigingsdoekjes werd het dagelijkse afval in de badkamer al behoorlijk gereduceerd. Belangrijk detail, de aankoop is een kleine investering die na een jaar reeds is terugverdiend. Ecolonomisch dus! =)

Vervang de traditionele wattenstaafjes

Dit allemaal door mijn moeder die wattenstaafjes verbood bij ons thuis!

Wattenstaafjes zorgen voor verstoppingen in het oor. Ter vervanging draaide mijn moeder een beetje katoen rond een tandenstoker, hiermee reinigden we onze oren af en toe. Hoe meer oorsmeer je weg neemt, hoe meer er terug geproduceerd wordt.

Toen ik in mijn pubertijd kwam, ontdekte ik de deodorant. Mijn moeder was hier op tegen aangezien anti- transpirant deodorants aluminiumzouten bevatten waardoor de huidporiën zich zullen sluiten en transpireren dus voorkomen wordt. Borstkanker kan hiervan het rechtstreekse gevolg zijn. Toch kocht ik het stiekem, aangezien ik me toen niet kon voorstellen dat winkels schadelijke producten zouden verkopen.

Geplande veroudering

De microvezel reinigingsdoekjes zijn tot 300 keer herbruikbaar, dit houdt dus in dat de klant hiervan maar om de 3 jaar terug keert. Toen begon het begrip ‘geplande veroudering’ door te dringen. Vervolgens kwam de loonbelasting, de terug te betalen BTW, de vennootschapsbelasting, dit was niet te onderschatten. Ik heb gedacht aan plastic verpakking die veel goedkoper is, maar ik kon het niet! Ik vond een goedkope drukker voor het drukken van de verpakkingen, maar ik opteerde voor een iets duurdere die vlakbij is gevestigd waardoor vervuilend transport kan vermeden worden. Ik ontdekte dat de prijs van een zakje in biokatoen 5 keer duurder is dan een gewoon katoenen tasje, maar ik wou het meest duurzame. Alles moest tot in het kleinste detail duurzaam zijn! Ook al moest ik hiervoor kleinere marges nemen om toch te kunnen blijven concurreren.

Eind goed al goed

Na 7 jaar hard werken, bestaat ons Lamazuna team uit 13 mensen. Nina en Alexandra werken nauw samen met onze verdeelpunten en beantwoorden vragen van klanten en bloggers. Lucho en Fahim verzorgen de logistiek en Roxanne neemt al jullie bestellingen klaar. Leely en Anna heten u welkom in onze winkel in Parijs (31 rue Louis Blanc Paris)! Ik hoop steeds om ons team nog verder te kunnen uitbreiden! Dat wil zeggen nog meer plastic shampooflessen, deodorants, tandpastatubes, tampons, wattenstaafjes, wattenschijfjes vervangen door onze ecologische Lamazuna producten!


Accept

Door verder te gaan op deze site, accepteert u het gebruik van cookies (vegan natuurlijk ;) ) voor een snellere verbinding en voor het toestaan van het gebruik van de share buttons van sociale netwerken. Welkom !