Recyclage van onze producten in samenwerking met TerraCycle

We implementeren een recyclingsysteem met TerraCycle om ervoor te zorgen dat onze tandenborstelgrepen, gebruikte koppen en reinigingsdoekjes volledig worden gerecycled.

We hebben op de site een T-enveloppe ingesteld om te printen, waarmee we gratis producten naar deze recyclingorganisatie kunnen sturen. Een minimale hoeveelheid is vereist voor elke zending: 3 bijvulfoppen of 10 reinigingsdoekjes of 1 tandenborstelhandgreep.

T-enveloppen zijn binnen enkele weken verkrijgbaar.

Hoe werkt TerraCycle?

Een in-house R & D-team dat recyclingprocessen maakt die we vervolgens lokaal toepassen. Zodra ze voldoende afval hebben verzameld, werken ze vervolgens samen met een lokale recycler om het afval te recyclen.
Ze werken met verschillende recyclers, afhankelijk van het type industrie en afval.

Hoe recycleert TerraCycle onze producten?

Voor tandenborstels zullen ze het nylon van de plastic basis scheiden. Het nylon zal worden gerecycled, inclusief isolatiemateriaal voor elektrische toepassingen.
Wat betreft het plastic, wordt het geplet en gewassen. Vervolgens worden de kleine stukjes geagglomereerd met kunststoffen van hetzelfde type.
De mengsels worden uiteindelijk geëxtrudeerd tot kleine plastic parels en vervolgens opnieuw geïntegreerd in de secundaire grondstoffenmarkt of direct verkocht aan fabrikanten van plastic voorwerpen zoals tuinmeubilair (tafels, banken, enz.).
TerraCycle werkt bijvoorbeeld samen met de bedrijf-u-bin om recyclingbakken van gerecycled plastic te maken.
Wat de microvezeldoekjes betreft, deze worden gereinigd en de vezels worden gebruikt om thermisch isolatiemateriaal of andere soorten textielvoorwerpen (vodden enz.) Te maken.

Meer informatie via hun website site TerraCycle.


Accept

Door verder te gaan op deze site, accepteert u het gebruik van cookies (vegan natuurlijk ;) ) voor een snellere verbinding en voor het toestaan van het gebruik van de share buttons van sociale netwerken. Welkom !